Sabri Ok, çözüm süreciyle ilgili açıklamalar

KCK'nın Kandil'deki yöneticilerinden Sabri Ok, çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Ok, 'Çözmek; barışmak demektir' dedi.

12 Mart 2015 Perşembe 12:55

Sabri Ok, çözüm süreciyle ilgili açıklamalar

PKK, ÖCALAN'IN MÜZAKERE ÇERÇEVESİNE BAĞLIDIR'

KCK yöneticisi Sabri Ok, müzakerelerin hemen başlatılması, devletin heyetini, sekretaryasını oluşturması, Öcalan'ın dile getirdiği 10 madde üzerinde anlaşmaya varması gerektiğini kaydederken, 'PKK, Kürt sorunun çözümü ve Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda önderliğimizin koyduğu kapsamlı müzakere çerçevesine bağlıdır ve sorumluluğunu yerine getirmeye hazırdır. Şu anda AKP bir yükümlülük altındadır. Hükümet, bugüne kadar zamana yaydı, adım atmadı. Bu aşamada bahanesi yoktur' diye devam etti.

HDP ADAYLARI VE 'KANDİL ONAYI'

KCK yöneticisi Sabri Ok, 'Kürt medyasında HDP'li çeşitli adayların Kandil'den icazet aldıkları' yolundaki iddia hatırlatılınca, herhangi bir aday adayına 'Referans olmalarının' söz konusu olmadığını söyledi. HDP'yi 'Çok bileşenli demokratik bir parti' olarak değerlendiren Sabri Ok, bu konuda şöyle dedi:

'HDP, demokratik bir partidir. Demokrasi anlayışı ve iradesi, kendi stratejisi ile adaylarını şüphesiz kendileri belirleyecektir. HDP'nin ilgi komisyonları vardır. Kandil Komisyonları vardır. Kandil elbette, seçimlere, adaylara ilgilidir. Görüş- önerilerimiz olacak. Merkez seçim komisyonuna iletiriz; uyarlar uymazlar. Herhangi bir kişinin adaylığını onaylama, referans olmamız söz konusu değil. Bize gelenler oluyor; Onlara, gidin HDP'ye bizim burada yapacağımız bir şey olamaz diyoruz. Ancak, seçimlerin daha örgütlü çalışma ile sürdürülmesi; adayların daha isabetli olması için önerilerimiz olur ilgili arkadaşlarla

YORUMLAR

300 karakter kaldı